Șase sfaturi utile pentru prevenirea varicelor

Șase sfaturi utile pentru prevenirea varicelor

Dacă nu aveți varice sau boala este la îceput, este important să luați o serie de măsuri pentru a le preveni. În primul rând, evitați hainele foarte strâmte, deoarece acestea îngreunează circulația sanguină la nivelul membrelor inferioare. Urmați o dietă echilibrată, cât mai sănătoasă posibil și încercați să preveniți obezitatea.

Mișcarea și exercițiile fizice moderate joacă un rol extrem de important în prevenția varicelor. Evitați tocurile foarte înalte și pantofii prea strâmți, alegeți întotdeauna încălțăminte comodă și potrivită. Nu uitați să vă hidratați corespunzător și evitați băile foarte fierbinți. În continuare vă prezentăm câteva sfaturi utile pentru prevenirea varicelor.

1.Evitați perioadele lungi de ședere sau de stat în picioare

Stând sau așezat într-o poziție pentru o lungă perioadă de timp, va determina o circulație anevoioasă a sângelui prin venele picioarelor împotriva gravitației. Drept urmare, presiunea în venele picioarelor crește și acest lucru poate duce la deteriorarea valvelor acestora. Mișcarea chiar și pentru câteva minute la fiecare jumătate de oră va reduce presiunea și vă va îmbunătăți circulația sângelui.

2. Exerciții fizice

Faceți exerciții fizice în mod regulat pentru a vă îmbunătăți rezistența, circulația și rezistența venelor. Concentrează-te pe exercițiile fizice care îți lucrează picioarele, cum ar fi mersul sau alergatul. Acest lucru poate îmbunătăți aspectul varicelor, dacă există deja, și poate preveni formarea altora noi. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că exercițiul nu trebuie să fie prea intens și să fie oprit imediat dacă există disconfort sau durere.

3. Menținerea unei greutăți sănătoase

Persoanele supraponderale au mai multe șanse de a dezvolta vene varicoase, în special femeile supraponderale, însărcinate și persoanele în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că purtarea excesului de greutate corporală exercită o presiune mai mare asupra venelor picioarelor și acest lucru poate duce la deteriorarea valvelor și poate provoca varice. Încercarea de a menține o greutate sănătoasă ne va obliga, de asemenea, să mâncăm mai sănătos și să facem exerciții fizice în mod regulat, astfel vom putea observa cu ușurință anomaliile corpului nostru și să le tratăm la timp.

4. Echilibrarea hormonilor folosind uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt foarte benefice în îmbunătățirea circulației sângelui, reducând de asemenea inflamația și dezechilibrul hormonal. Câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea și prevenirea varicelor sunt: ​​uleiul esențial de chiparos, uleiul de lămâie, uleiul de trandafir, mușețelul german, uleiul de măsline, uleiul de vitamina E și primula de seară. Masează uleiul la alegere pe picioarele tale sauîn  zona unde au apărut varicele. În plus, încercați să utilizați uleiuri esențiale cât de des puteți după un duș pentru o piele netedă și o stare generală bună.

5. Evitați să purtați tocuri înalte

Acest sfat este destinat exclusiv femeilor. Tocurile înalte schimbă mișcarea naturală de mers, schimbând greutatea la piciorul și degetele de la picioare și provoacă contractarea mușchilor gambei. Aceasta provoacă acumularea peste măsură de sânge în venele de la nivelul picioarelor. Când piciorul este ridicat de la podea, venele piciorului se umplu de o cantitate mare de sânge. Pe măsură ce călcâiul și arcul piciorului ating podeaua, sângele curge în venele relaxate ale piciorului. Mușchii gambei se contractă apoi și propulsează sângele până la venele profunde și provoacă varice. Dacă este absolut necesar să purtați tocuri înalte, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a elimina deteriorarea venelor picioarelor:

Limitați înălțimea tocului.
Purtați tocuri doar la ocazii speciale.
Purtați tricot de compresie cu tocuri înalte.

6. Apelați, din când în când, la o dietă cu caracter antiinflamator

O dietă antiinflamatoare va ajuta la inversarea inflamației venelor și la îmbunătățirea fluxului de sânge către vene. Acest lucru va face posibilă vindecarea varicelor mai repede și va preveni formarea unora noi. O dietă bogată în grăsimi, zaharuri, cafeină, alimente procesate și alcool va provoca mari probleme arteriale, probleme ale tensiunii arteriale și va scădea circulația.

Cu toate acestea, o dietă bogată în cupru (cuprul este un nutrient esențial care întărește sistemul scheletului, stabilizează sistemul imunitar și favorizează circulația), bioflavonoide (reduce umflarea varicelor), fructe bogate în antioxidanți și taninuri (un element care apare în mod natural care vă protejează vasele de sânge de scurgeri), iar apa va ajuta la prevenirea varicelor.

Și nu uita, vorbeste întotdeauna cu medicul înainte de a încerca orice lucru care ar putea avea un impact asupra sănătății tale.

Close Menu
×

Cart