Foarte multi oameni care sufera de aceasta afectiune prefera un tratament cu leacuri babesti pentru varice in dauna unui tratament cu medicamente sau a unei operatii. Insa, desi este vorba despre remedii naturiste acestea nu trebuie folosite inainte de o vizita la medicul flebolog care va decide, dupa constatarea simptomelor, un diagnostic exact si daca acestea sunt eficiente sau nu.
Varice. Simptome, cauze si tratament
Varicele sunt vene dilatate care si-au pierdut elasticitatea si tonusul peretilor. Dilatatia venoasa afecteaza atat venele superficiale cat si pe cele profunde, varicele fiind cel mai des intalnite la venele safene de la picioare. Simptomele varicelor sunt durerea, mancarimea, crampele, mersul greoi si senzatia de picioare grele. Principalele cauze ale dilatarii venoase sunt statul in picioare pentru un timp indelungat, sarcina la femei, menopauza, mostenirea genetica si obezitatea.
Tratamentul pentru varice trebuie facut in paralel cu un regim alimentar din care nu trebuie sa lipseasca: orez, grâu, porumb, supă fasole boabe mari, produse lactate, exceptând iaurtul şi telemeaua, dovleac, castravete, spanac, miere, struguri şi alte fructe, iar între mese se va bea multa apă. Alimente interzise in timpul acestei diete: carne porc, de vită, de berbec, de bivol, peşte, alcool, sare, fructe acre, lămâi, roşii, ananas, condimente iuţi, fasole soia, ulei de susan, băuturi fierbinţi, ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, oţet, mâncăruri grase, alimente fripte sau prăjite.
Leacuri babesti pentru varice
Leacurile babesti sau remediile naturale pentru varice se pot utiliza in confortul propriei locuinte si sunt eficiente atat pentru tratarea afectiunii in sine cat si pentru profilaxie. In continuare vom enumera un numar de tratamente naturale pentru varice cu rezultate excelenta in combaterea acestei afectiuni dureroase si inestetice.
Castanele sunt cel mai bun remediu naturist pentru varice. Pentru a prepara o tinctura este nevoie de 50 de grame de castane maruntite care vor fi lasate la macerat, timp de 14 zile, in jumatate de litru de tuica. Este foarte important ca zilnic sa fie amestecate. Aceasta tinctura se va consuma, timp de trei saptamani, de trei ori pe zi, cate 30 de picaturi.
O alta solutie pentru vindecarea varicelor o reprezinta rosiile. Acestea se taie felii subtiri care se vor aplica, de 3-4 pe zi, pe zonele afectate de varice. Acest tratament trebuie facut timp de minim 60 de zile.
Otetul de mere este unul dintre remediile naturiste eficiente impotriva varicelor. Otetul de mere se aplica pe zona picioarelor afectate de varice si se maseaza usor. Acest tratament se poate face in fiecare dimineata, dar si seara inainte de culcare timp de cateva luni.
Uleiul de masline se amesteca cu vitamina E iar combinatia rezultata, usor incalzita, se va aplica pe zona afectata si se va masa, timp de cateva minute, de cel putin doua ori pe zi timp de cel putin trei luni.
Usturoiul este si el unul dintre remediile naturiste cu cele mai bune rezultate impotriva varicelor. Se feliaza sase catei de usturoi si se pun intr-un pahar peste care se toarna sucul obtinut de la trei portocale si doua linguri de ulei de masline apoi se lasa la marinat timp de 12 ore. Inainte de aplicare, recipientul se va agita bine. Venele inflamate si dureroase se vor masa usor timp de 15 minute, dupa care va fi aplicat un bandaj si se lasa sa-si faca efectul peste noapte. Dimineata, zona va fi spalata cu apa.
Galbenusul de ou poate ajuta in tratamentul pentru varice. Se amesteca un galbenus de ou cu doua linguri de miere de albine si doua linguri de vodca. Unguentul obtinut din acest amestec se pune pe o bucata de tifon si se aplica pe zona afectata de varice. Deasupra se va aplica un celofan si un fular pentru a mentine caldura in zona cu probleme. Acesta tratament trebuie facut o data pe zi timp de zece zile, apoi urmeaza o pauza de alte zece zile dupa care tratamentul se poate relua.
Aloe vera poate ajuta in tratamentul acestei afectiuni inestetice, dar si dureroasa. Gelul obtinut din aloe vera este folosit de sute de ani in tratamentul pentru varice, a venelor inflamate si a durerilor cauzate de acestea. Gelul de aloe vera contine multi nutrienti esentiali care sunt eficienti pentru sanatatea pielii si a sistemului circulator. Are si proprietati astringente si hidratante care ajuta la prevenirea varicelor. Gelul de aloe vera se aplica pe zonele afectate si se maseaza usor, apoi se lasa peste noapte pentru a-si face efectul. Dimineata se va clati cu apa. Tratamentul pentru varice cu aloe vera trebuie urmat cel putin patru saptamani.
Infuzia de patrunjel face adevarate minuni in tratamentul pentru varice datorita proprietatilor sale diuretice si antiinflamatoare care ajuta la ameliorarea problemelor circulatorii. Consumul zilnic al infuziei de patrunjel va ajuta la eliminarea fluidelor acumulate in tesuturile picioarelor si va stimula sistemul circulator. Cantitatea indicata este de un litru de infuzie pe zi care se va consuma in trei sau patru portii egale.
Zatul de cafea este un alt leac babesc care poate avea rezultate excelente in timpul tratamentului pentru varice, astfel acesta poate fi inclus pe lista remediilor impotriva venelor dilatate si dureroase. Zatul de cafea are dublu efect: antiinflamator si stimulator. Amestecul obtinut din zat de cafea cu apa sau cu ulei de masline se aplica pe zona afectata si se va masa usor dupa care va fi lasat sa actioneze timp de 15 minute dupa care se va clati cu apa. Rezultul va fi o circulatie sanguina optima si reducerea venelor inflamate. Acest tratament trebuie urmat timp de 2-3 pe saptamana pe parcursul a doua trei luni.